Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: ”Vor fi introduse sancțiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente”

Ministrul Sănătății: ”Vor fi introduse sancțiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente”

Ministrul Sănătății: ”Vor fi introduse sancțiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
06 Iun 2017   •   15:56

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că are în vedere introducerea unor sancţiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente. Sancţiunile vor merge până la ridicarea autorizaţiei de funcţionare. 

"În momentul în care vor apărea sancţiunile, o să vedeţi că nu vor fi doar pecuniare, se va merge până la ridicarea autorizaţiei şi pentru depozite, indiferent de mărimea şi vizibilitatea lor, şi pentru farmacii. Eu m-am săturat de acest comportament absolut aberant de pe piaţă şi am să-l corectez", a declarat Florian Bodog. 

Acesta a subliniat faptul că sancțiunile vor fi prevăzute în lege, iar acestea vor fi ajustate în aşa fel încât să realizeze toată lumea cât de sensibil este subiectul.

"Sancţiunile vor fi prevăzute în lege, noi avem pregătite modificări pentru Legea sănătăţii şi pentru Legea farmaciei, modificări care privesc aceste sancţiuni. Subiectul este sensibil şi sancţiunile vor fi ajustate în aşa fel încât să realizăm cât este de sensibil subiectul, pentru că nu este sensibil pentru minister, ministru, secretar de stat, subiectul este sensibil pentru pacienţi. Cei care nu fac această raportare zilnică a stocului de medicamente vor fi sancţionaţi, pentru că noi trebuie să avem o imagine clară, în aşa fel încât pacienţii, practic acesta este interesul nostru, să aibă acces în orice moment la toate medicamentele de care au nevoie", a precizat ministrul Sănătăţii. 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close