Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Monica Pop, despre restricţiile pentru nevaccinaţi: "Ce garanţii oferă pentru cei din jur un vaccinat? Testele gratuite sunt soluţia"

Monica Pop, despre restricţiile pentru nevaccinaţi: "Ce garanţii oferă pentru cei din jur un vaccinat? Testele gratuite sunt soluţia"

Medicul Monica Pop a comentat într-o intervenţie la Antena 3 declaraţiile unui specialist care afirmă că România a intrat deja în valul 4 al pandemiei cu COVID-19 şi sunt aşteptate restricţii pentru cei nevaccinaţi.

Monica Pop, despre restricţiile pentru nevaccinaţi: "Ce garanţii oferă pentru cei din jur un vaccinat? Testele gratuite sunt soluţia"
Sursa foto: Monica Pop/Facebook
de Claudia Popovici    |    21 Iul 2021   •   17:41

Medicul Monica Pop a subliniat faptul că cei vaccinaţi pot oricând să se reinfecteze şi să transmită boala şi singura soluţie ar fi ca testele să fie gratuite la fel ca şi vaccinul.

„Știm deja și este acceptat și de Ministerul Sănătății care a dat o comunicare în sensul acesta că toți vaccinații se pot îmbolnăvi și pot transmite boala. Deci ce siguranță prezintă un vaccinat netestat? Niciuna! Deci ar trebui ca politica să se îndrepte către această combinație obligatoriu, de vaccinare și testare.

Orice vaccinat se poate îmbolnăvi, deci un medic vaccinat poate să fie bolnav, iar dacă nu este testat poate să îmbolnăvească pe toată lumea și invers. Nu ajunge doar vaccinul.

„Vaccinații pentru cei din jur nu reprezintă niciun fel de garanție”

Vaccinații fac boala doar că fac o formă mai ușoară. Pentru ei este foarte bine dar pentru cei din jur nu reprezintă niciun fel de garanție. Trebuie testat și vaccinatul.

Franța își poate permite să spună așa ceva pentru că au 6 teste gratuite pe lună, dar la noi nu este niciun test.

„Testele sunt singura modalitate de a opri pandemia”

De ce vaccinul este gratuit și testele sunt cu bani? Pentru că testele sunt singura modalitate de a opri întradevăr pandemia, această combinație.

În loc să cumperi 120.000. 000 de vaccinuri mai bine ar fi cumpărat de jumătate vaccinuri și de jumătate teste și ar fi cu totul altceva.

Vă asigur că se termină pandemia în situația asta. Trebuie și testare gratuită. Toate țările, în afară de noi dau un număr de teste lunar pentru fiecare cetățean", a spus medicul Monica Pop la Antena 3.

×
Subiecte în articol: nevaccinaţi restricţii
Parteneri
Sondajul care arată cu cine ar vota bucureștenii la alegerile locale
x close