Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă: ”Este un act criminal să dai copiilor așa ceva”

Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă: ”Este un act criminal să dai copiilor așa ceva”

Isteria pastilelor de iod ia din nou proporții. Medicul Monica Pop susţine că unii părinţi au început să le administreze copiilor pastile fără recomandare medicală.

de Andreea Cigolea    |    18 Aug 2022   •   14:00

Astfel, medicul trage un semnal de alarmă întrucât părinții nu își dau seama la ce pericol îi expun pe cei mici.

Apelul vine după ce mai multe farmaciste i-au semnalat că unele persoane invocă tot felul de scuze pentru a mai face rost de câteva tablete în plus, de frica unui dezastru nuclear. 

”Din păcate românii nu au grijă de sănătatea lor. Românii nici măcar nu citesc indicațiile medicale. Dacă iei pastile cu iod și nu este nevoie se produce un dezechilibru hormonal.

Domnul ministru a spus clar că aceste pastile se iau doar în caz de accident nuclear.

Părinții dau pastile copiilor fără să se consulte cu medicii. Nimeni nu trebuie să ia acum pastile cu iod, ci doar în caz de accident nuclear. Pentru unii români profilaxie înseamnă să ia pastile când le primesc.

Sunt multe situații în care oamenii când aud de un medicament merg și îl iau fără să știe dacă este sau nu într-adevăr nevoie de el. Este un act criminal să dai copiilor pastile cu iod preventiv” a explicat Monica Pop la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Dr Monica Pop iod pastile
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close