Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Monica Pop, semnal de alarmă pentru părinți: Acest lucru trebuie legiferat

Monica Pop, semnal de alarmă pentru părinți: Acest lucru trebuie legiferat

Monica Pop, semnal de alarmă pentru părinți: Acest lucru trebuie legiferat
25 Iul 2017   •   17:51

Monica Pop a explicat un lucru foarte important și pe care mulți părinți nu îl știu, cât de important este să mergem cu cu copilul la medicul oftalmolog, la vârsta de 3 sau 4 ani.

"Este un lucru pe care vrem de multă vreme să-l legiferăm, consultul copilului la 3 sau 4 ani pentru că există o problemă cu totul deosebită, pe care oamenii nu o știu, chiar greu de crezut. Sunt copii care se nasc cu vicii de refracție, cu nevoie de ochelari la un singur ochi, acel ochi, ca să vadă bine, ar trebui să primească o lentilă. Dar părintele nu are de unde să știe pentru că este total asimptomatic, nimic nu poate sugera că acel copil vede prost cu un ochi. El vede cu cu celălalt, s-a adaptat, așa știe el că e viața. În situația în care acel ochi nu-și primește lentila de care are nevoie, creierul șterge imaginea și începe să vadă din ce în ce mai prost până ajunge să piardă definitiv vederea", a atras atenția medicul oftalmolog, conform doctorulzilei.ro.

Descoperite la timp, problemele oftalmologice pot fi rezolvate. "Eu cred că orice părinte ar trebui să-i ofere copilului șansa la o viață normală, la sănătate. Și dacă nu descoperă ambliopia la timp, după vârsta de 6 ani, vederea nu mai poate fi reeducată. Există și cazuri în care, se poate rezolva problema și până la 7 ani, dar aici vorbim de copii supradotați", a completat dr. Monica Pop.

×
Subiecte în articol: Monica Pop copii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close