Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Monica Pop, despre testarea contra cost a medicilor care refuză vaccinarea: "Este o măsură abuzivă"

Monica Pop, despre testarea contra cost a medicilor care refuză vaccinarea: "Este o măsură abuzivă"

Medicul Monica Pop a comentat la Antena 3 propunerea ministrului Sănătăţii, Ioana Mihailă, ca personalul medical nevaccinat să fie testat periodic, costurile nefiind suportate de sistemul public de sănătate.

Monica Pop, despre testarea contra cost a medicilor care refuză vaccinarea: "Este o măsură abuzivă"
de Claudia Popovici    |    19 Iul 2021   •   17:40

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că în cazul creșterii incidenţei cazurilor de Covid, va propune ca personalul medical nevaccinat să fie testat periodic, iar costurile nu vor fi suportate de sistemul public de sănătate.

„Noi vom veni cu propunere, cel mai probabil, prin care personalul medical şi medico-sanitar nevaccinat să se testeze periodic, tocmai pentru a asigura securitatea pacienților. Acest lucru se va întâmpla doar dacă se vor depăși anumite incidențe ale infecției cu Covid. (...) În metodologia INSP de acum este la incidență de peste 1,5 la mie. (...) Testare rapidă sau testare PCR cu anumită frecvență, pe care o decid specialiștii, cei de la INSP”, a mai spus Ioana Mihăilă la Digi24.

Întrebată ce părere are despre această măsură, medicul Monica Pop a apreciat că este o măsură abuzivă care în timp ne va lasa fără personal medical pentru că aceste costuri nu pot fi suportate de medici.

„Este o măsură abuzivă!"

„Este o măsură abuzivă! În primul rând că nu înțeleg de ce la trei, patru zile și în al doilea rând pentru că medicii și tot personalul din sănătate este contribuabil. Nu au nici un fel de facilitate pentru că furnizează sănătate și sunt mereu în bătaia puștii, se pot contamina din absolut orice și este absolut inadmisibil.

Sigur, sunt total de acord cu testarea, dar nu pe banii salariaților! O infirmieră rămâne fără niciun ban, mai trebuie să mai dea și din buzunar dacă trebuie să plătească testarea.

Atâta vreme cât 40-50% din personalul din sănătate este vaccinat, înseamnă o pedeapsă pentru populație pentru că rămâne fără asistență medicală. Sper că doamna ministru nu va persista în această măsură", a spus medicul Monica Pop la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Monica Pop medici vaccinare
Parteneri
Şefa ANM explică extremele meteo ale lunii octombrie
x close