x close

Noi audieri în dosarul CNAS. 19 persoane chemate la DNA

06 Noi 2017   •   11:33
Noi audieri în dosarul CNAS. 19 persoane chemate la DNA

Procurorii DNA audiază luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au anunţat surse judiciare. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane care ar urma să se prezinte în faţa anchetatorilor.

Surse judiciare au precizat că procurorii ar extinde cercetările şi în cazul altor persoane, dar şi pentru noi fapte.

Conform surselor, fonduri din Sănătate ar fi fost fraudate pentru a fi utilizate preferenţial în interes privat, dar şi politic, în sensul acoperirii unor majorări salariale.

În acest dosar, în care s-au făcut percheziţii la sfârşitul lunii august, sunt acuzaţi şi foşti şefi de la CNAS şi CASMB.

Procurorii arătau că în cauză există date şi probe că, prin activităţile infracţionale desfăşurate de inculpaţi, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 - august 2017, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CASMB, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

audieri CNAS DNA dosar
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati