Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nou tratament împotriva unei infecţii mortale

Nou tratament împotriva unei infecţii mortale

Nou tratament împotriva unei infecţii mortale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Sep 2015   •   12:00

Cercetătorii au descoperit un nou tratament potențial împotriva bacteriei "Clostridium difficile", responsabilă pentru o infecție care face 15.000 de victime anual în SUA, în special în spitale și în căminele de bătrâni, potrivit unei cercetări efectuate pe șoareci de laborator publicate miercuri în revista medicală americană Science Translational Medicine, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.
Acest agent patogen care infectează sistemul digestiv reapare la un sfert dintre pacienți în ciuda tratamentului cu antibiotice eficiente. Aproximativ 7% dintre persoanele infectate mor în termen de 30 de zile de la stabilirea diagnosticului.

Medicamentul antibacterian "Ebselen" distruge "Clostridium difficile" prin țintirea unei toxine pe care o produce această bacterie mortală, lăsând însă intacte bacteriile florei intestinale, au explicat oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității Stanford din California.

Cercetătorii au subliniat că vor începe în curând studiile clinice deoarece "Ebselen" face deja obiectul unor cercetări clinice pe oameni pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, accidentelor vasculare cerebrale, cancerului și aterosclerozei.

Acest medicament previne inflamarea intestinelor și lasă flora intestinală să se regenereze, a adăugat specialistul.

Infecțiile cauzate de "Costridium difficile" costă sistemul medical american peste patru miliarde de dolari anual și sunt responsabile pentru mai mult de 250.000 de spitalizări.

×
Subiecte în articol: infectie tratament
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close