Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nu mai arunca niciodată dinții de lapte ai copilului. Îi pot salva viața mai târziu, în cazul unor boli grave

Nu mai arunca niciodată dinții de lapte ai copilului. Îi pot salva viața mai târziu, în cazul unor boli grave

Nu mai arunca niciodată dinții de lapte ai copilului. Îi pot salva viața mai târziu, în cazul unor boli grave
Sursa foto: Sursă: Pixabay
03 Oct 2019   •   10:03

Copii sunt entuziasmați de pierderea dinților de lapte. Se laudă prietenilor și atunci când în sfârșit cade Zâna Măseluță iți aduce un ban în locul dintelui.

Părinții ar trebui să știe că studiile recente arată că păstrarea dinților de lapte poate avea importante beneficii pentru sănătatea viitoare a copiilor voștri. Dinții de lapte conțin celule stem care sunt baza neuronilor, oaselor, cartilajelor și a unor celule care pot rezolva probleme cardiace. Pe scurt aceste celule pot vindeca o multitudine de boli de care ar putea suferi copilul dumneavoastră.

Până acum boli ca Hodgkin, leucemie, mielom puteau fi tratate doar prin transplant de măduvă(sau proceduri dureroase similare), dar descoperiri științifice recente arată că aceste boli pot fi tratate folosind celulele stem ale copilului- cum ar fi cele din dinții de lapte. Mulți părinți în ultimele decenii au păstrat celule stem colectate din placenta imediat după nașterea copilului. Însă cum păstrarea acestora este scumpă și aceasta poate fi făcută doar după naștere, nu toți părinții au avut aceasta posibilitate.

Din fericire companii că Provia oferă o alternativa prin păstrarea dinților la un preț rezonabil. Însă dintele trebuie să fie congelat la nu mai mult de 48 de ore după ce a căzut pentru a preveni deteriorarea iremediabila a celulelor. Așa că data viitoare când copilului dumneavoastră îi cade un dinte luați în calcul păstrarea acestuia. Nu se știe niciodată când un dințisor ar putea salva viață copilului dumneavoastră.

Sursa: afluonline.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close