Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Nu vă tratați după ureche pentru cancer! Semnalul de alarmă tras de un medic cunoscut

Nu vă tratați după ureche pentru cancer! Semnalul de alarmă tras de un medic cunoscut

Cancerul de prostată este cea mai frecventa formă de cancer în rândul bărbaților. Cum se manifestă și mai ales cum îl prevenim aflăm astăzi de la urologul Victor Cauni, la ”Sfat de sănătate”.

Nu vă tratați după ureche pentru cancer! Semnalul de alarmă tras de un medic cunoscut
de Maria Sabu    |    13 Iul 2020   •   09:42

Este foarte important să știm că descoperit în stadii incipiente, acest tip de cancer este vindecabil. Nu uitați! Tratamentul de pe internet sau cele după ureche agravează boala și duc pacientul la medic uneori prea târziu.

Care sunt factorii de risc?

”Cancerul de prostată apare pe aceste glande, specifice doar bărbatului, air această formă de cancer trebuie foarte corect diagnosticată de către medicul specialist. Simptomatologia cancerului de prostată este similară și altor simptomatologii cum ar fi prostatita,  sau adenomul de prostată care  spre deosebire de cancerul de prostată au simtpome benigne”, a spus doctorul Victor Cauni.

Acestea sunt:

-tulburări urinare
-diminuarea jetului urinar
-usturime la urinare
-trezirea noaptea

”Tratamentul cancerului de prostată este foarte diferențiat. Există foarte multe metode de tratament în cancerul de prostată. Trag un semnal de alarmă pentru că foarte mulți pacienți își tratează cancerul de prostată după reclamele de la televizor. Aceste firme au un marketing foarte bun pus la punct. Dar noi trebuie să ne tratăm la medic. Sunt cazuri foarte grave, unde cancerul avansează și nu mai putem face nimic”, a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close