Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O nouă lovitură pentru medicul Burnei, după ce instanța i-a interzis să profeseze

O nouă lovitură pentru medicul Burnei, după ce instanța i-a interzis să profeseze

O nouă lovitură pentru medicul Burnei, după ce instanța i-a interzis să profeseze
de M.Z.    |    03 Sep 2017   •   09:00

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, primeşte încă o lovitură, după ce judecătorii i-au interzis să mai profeseze.

Dr. Burnei a fost dat în judecată de o fetiţă care susţine că a fost mutilată după o intervenţie chirurgicală. Amira H., fosta pacientă a lui Burnei, a mai deschis, în trecut, câteva dosare împotriva doctorului, iar în acest proces a solicitat să răspundă în faţa legii şi Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei, Spitalul „Marie Curie” - unde profesa Burnei – şi trei companii de asigurări, potrivit spynews.ro.

Primul termen a fost stabilit la finele lunii octombrie.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 31 august, să menţină interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, decizia fiind definitivă. Anterior, Tribunalul hotărâse ca medicul să poată reveni la o unitate medicală a statului.

Profesorul a fost obligat să stea departe de sala de operaţii opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Mai mult, este suspect şi într-un dosar penal care investighează mai multe cazuri de malpraxis. 

Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

La sfârșitul anului trecut, Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

Citiți și Detalii șocante. Surse: Doctorul Burnei ar fi implantat unor copii fragmente de oase de vită, bucăţi de tanc și şuruburi din comerţ

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close