Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Oamenii de știință au descoperit că persoanele diagnosticate cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta cancer

Oamenii de știință au descoperit că persoanele diagnosticate cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta cancer

Oamenii de știință au descoperit că persoanele diagnosticate cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta cancer
Sursa foto: foto- Pexels
20 Iul 2018   •   16:17

Persoanele care suferă de diabet prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer, mai ales în rândul femeilor, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Australia. 

O analiză a 47 de studii în care au fost implicate aproape 20 de milioane de persoane a demonstrat, în premieră, că femeile cu diabet prezintă un risc mai ridicat în comparaţie cu bărbaţii de apariţie a unei forme de cancer, au notat autorii cercetării. Ei au atras atenţia că aceste diferenţe observate între sexe "nu sunt insignifiante" şi trebuie evaluate.

Cercetarea realizată la "The George Institute for Global Health" al Universităţii Noul Wales de Sud, afiliat Universităţii Oxford din Marea Britanie, a descoperit că femeile cu diabet au un risc cu 27% mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu cele care nu au primit acest diagnostic. În cazul bărbaţilor, diabetul a fost asociat cu un risc cu 19% mai mare, potrivit concluziilor publicate în jurnalul "Diabetologia".

"De asemenea, am demonstrat în premieră că femeile cu diabet sunt mai predispuse la apariţia oricărei forme de cancer şi au un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer renal, oral, de stomac şi leucemie. Numărul persoanelor cu diabet s-a dublat la nivel mondial în ultimii 30 de ani şi încă mai avem multe de învăţat despre această boală", a precizat coautorul studiului adăugând că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se afla cauzele din spatele acestei asocieri. De asemenea, Ohkuma a subliniat că atât diabeticii cât şi membrii comunităţii medicale trebuie să fie conştienţi de riscul crescut de cancer în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: diabet cancer Australia
Parteneri
Românii care luptă în Ucraina au trecut granița în Rusia
x close