Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Obiceiuri zilnice care afectează creierul. Care sunt principalii inamici ai memoriei 

Obiceiuri zilnice care afectează creierul. Care sunt principalii inamici ai memoriei 

Obiceiuri zilnice care afectează creierul. Care sunt principalii inamici ai memoriei 
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Aug 2018   •   15:32

Multe din obiceiurile zilnice ale oamenilor le pot distruge creierul. Fără să îşi dea seama, ajung să se simtă obosiţi, nu se pot concentra şi uită diverse lucruri. Specialiştii atenţionează că telefonul, tableta şi laptopul sunt principalii inamici ai memoriei. 

Prea multe sarcini în acelaşi timp  - În cazul în care sunteţi genul de persoană care se uită la televizor în timp ce răsfoieşte documentele de la serviciu, este timpul să te opreşti şi să te concentrezi pe o singură acţiune.

Somnul insuficient  - Lipsa somnului nu cauzează doar pierderea energiei. Conform cercetătorilor, acest lucru ar putea avea un impact grav asupra creierului.

Stresul - Dacă eşti mereu stresat şi simţi că nu te poţi înţelege cu nimeni din jurul tău, nu da vina pe nimeni. Nivelul ridicat de stres te face mai impulsiv, mai puţin productiv şi mai predispus la greşeli.

 Nu îţi scoţi ochii din telefon - Dependenţa noastră de tehnologie diminuează în mod constant nivelul de funcţionare a creierului, potrivit adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: obiceiuri creier memorie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close