Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Operație în premieră la Sibiu. Medicii i-au salvat viața unui om cu o boală gravă a inimii

Operație în premieră la Sibiu. Medicii i-au salvat viața unui om cu o boală gravă a inimii

Operație în premieră la Sibiu. Medicii i-au salvat viața unui om cu o boală gravă a inimii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Sep 2018   •   08:37

Operaţie în premieră naţională la Sibiu. Viaţa unui bărbat de 77 de ani, cu o boală gravă a inimii a fost salvată în ultimul moment printr-o intervenţie minim invazivă făcută în premieră la noi în ţară.

Cardiologul Victor Costache alături de o echipă de medici bine pregătiţi au reuşit imposibilul pentru pacientul căruia nimeni nu-i mai dădea decât câteva ore de trăit.

 

 

În urmă cu două săptămâni, bărbatul în vârstă de 77 de ani a fost diagnosticat cu anevrism de aorta toracică rupt. Medicii i-au dat doar câteva ore de trăit, dar salvarea acestuia a venit de la un chirug din Sibiu. Astel că bărbatul a fost dus acolo cu un elicopter. Medicul Victor Costache urma să îi facă o intervenţie chirurgicală în premieră naţională.

 

 

Este vorba de o proteză foarte flexibilă care are capacitea de a se adapta anatomiei particulare a acestei boli complexe de inimă.

 

Operaţia a reuşit, iar pacientul, care iniţial aflase că va muri în scurt timp, a a părăsit spitalul pe propriile picioare după doar cinci zile.

×
Subiecte în articol: operatie Sibiu premiera viaţa medicii barbat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close