Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Operațiune amplă de salvare de vieți. Sorina Pintea: „E un eveniment extrem de important”

Operațiune amplă de salvare de vieți. Sorina Pintea: „E un eveniment extrem de important”

Operațiune amplă de salvare de vieți. Sorina Pintea: „E un eveniment extrem de important”
28 Apr 2018   •   12:13

Mai mulți specialiști fac o prelevare de organe la Spitalul din Baia Mare. Organele provin de la un pacient aflat în moarte clinică. Foarte interesant e că medicii vor preleva și plămânii pacientului după ce, în ultimele luni, a existat o discuție destul de amplă despre transplantul acestui organ în România. 

„Pot să vă spun că e un eveniment extrem de important, dar nu numai la Baia Mare. Să nu uităm că în cursul zilei de ieri s-a prelevat o inimă la Suceava, astăzi doi plămâni la Baia Mare, rinichii vor merge la Cluj, ficatul la București, iar pentru plămâni, după ce s-a făcut testul de compatibilitate, s-a constatat că nu sunt compatibili cu niciunul dintre pacienții aflați pe listele noastre de așteptare. Am decis, deși nu avem un acord, să oferim aceste organe EuroTransplantului. Nu cred că ar fi trebuit să le aruncăm și atunci le oferim celor care au nevoie”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close