Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Panica slăbește imunitatea! Cum să-ți păstrezi calmul în plină epidemie de coronavirus

Panica slăbește imunitatea! Cum să-ți păstrezi calmul în plină epidemie de coronavirus

Numărul mare de infectări cu coronavirus la nivel global este o cauză principală de stres pentru cetățeni care, în lipsa unei comunicări coerente din partea autorităților statului pot dezvolta stări de anxietate și atacuri de panică. 

Panica slăbește imunitatea! Cum să-ți păstrezi calmul în plină epidemie de coronavirus
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Mar 2020   •   10:06

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), în stare de stres, organismul nostru direcționează cea mai mare parte din energie către organele și procesele fiziologice care se ocupă cu instinctul de supraviețuire (exemplu: suprarenalele, adrenalina, cortizolul, inima, circulația sângelui, respirația, oxigenarea, musculatura).

“Cu cât stăm mai mult în acest proces, cu atât avem mai puțină energie pentru organele, glandele și procesele fiziologice care se ocupă cu regenerarea celulară. Rezultatul este scăderea sistemului imunitar. Forfota mentală direcționată în acest mod, face ca energia necesară organismului pentru a se apăra de agenți periculoși pentru sănătatea noastră să fie consumată pentru apărarea împotriva unor iluzii. Stresul reprezintă o stare care ne cuprinde ființa pe toate planurile, mental, emoțional și fizic. De fapt stresul în sine nu este o ”boală”, nu este ceva ce există în mod palpabil, ci presupune în sine reacția noastră mentală interpretativă la stimulii exteriori sau interiori. Astfel, îngrijorările imaginare legate de ce s-ar putea întâmpla (în viitorul apropiat sau mediu) pe care le rulăm mental, perfecționismul și nerăbdarea, ne pot produce în mod inutil o stare de panică bazată pe mai nimic”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Sfaturi pentru a ne păstra calmul în această perioadă

1.Renunță la îngrijorări imaginare, pentru că țin de un viitor pe care nu-l cunoști!
2.Renunță la nemulțumiri mărunte și crește-ți recunoștința pentru ceea ce ai, știi și poți deja sau poți căuta, întreba și învăța.
3.Rămâi cu atenția pe ce este cu adevărat important: sănătatea, relaxarea, recunoștința, familia, iubirea.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close