Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul din alimentul zilnic de pe masa românilor. Dr. Stroescu: "Te poţi trezi cu Alzheimer"

Pericolul din alimentul zilnic de pe masa românilor. Dr. Stroescu: "Te poţi trezi cu Alzheimer"

Alimentul de bază de pe masa românilor ascunde o mulţime de riscuri pentru sănătate, atrage atenţia un cunoscut medic de la noi.

Pericolul din alimentul zilnic de pe masa românilor. Dr. Stroescu: "Te poţi trezi cu Alzheimer"
Sursa foto: Pixabay | YouTube
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2022   •   18:00

Pâinea albă, căci despre ea este vorba, poate fi un real pericol pentru sănătate. Ideal e să alegem pâinea integrală, spune medicul Virgiliu Stroescu, potrivit gandul.ro.

"Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer. 

Dr. Virgiliu Stroescu: "Hai să punem regulă: de azi înainte nu mai consumăm făină albă"

De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. 

Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, amidonul, nu face decât să îmbolnăvească", a explicat dr. Virgiliu Stroescu.

Specialistul continuă și arată care sunt alimentele ce ar trebui evitate, dacă vrem să ne păstrăm sănătatea.

Fără covrigi şi gogoşi, dacă vrem să fim sănătoşi

"Se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele, sunt ca un "mop", care vin și șterg tot ce ai greșit tu.

Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. 

Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul, iar grăsimile: cărbunele", a adăugat specialistul.

Dr. Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vastă experienţă în modificările endocrinologice şi metabolice.

Supranumit şi "apostolul alimentaţiei sănătoase", doctorul Stroescu a fost de-a lungul timpului medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.

Cafeaua de pătrunjel, reţeta dr. Virgiliu Stroescu. "Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp"

Un alt tip de cafea care ne dă energie, este gustoasă şi sănătoasă este invenţia unui medic nutriţionist român, cunoscut ca doctorul multor componenți ai Lotului Olimpic Român.

Amestecul nu este de fapt o cafea, ci o băutură care ne umple de energie, fiind reţeta dr. Virgiliu Stroescu, supranumit "apostolul alimentației sănătoase".

Avem nevoie de numai câteva ingrediente şi un blender, pentru a prepara acasă, la orice oră, licoarea magică.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close