Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul ascuns în guma de mestecat. Alternative sănătoase pentru o respirație proaspătă

Pericolul ascuns în guma de mestecat. Alternative sănătoase pentru o respirație proaspătă

În ciuda gustului plăcut, guma de mestecat nu este deloc o alegere sănătoasă, însă există numeroase alternative care au efecte benefice asupra organismului.

Pericolul ascuns în guma de mestecat. Alternative sănătoase pentru o respirație proaspătă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2023   •   10:00

Guma de mestecat este un adevărat inamic al sănătății, fiind un produs care conține cantități însemnate de zahăr, dar și îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul, sorbitolul sau xilitolul, care pot provoca probleme digestive grave.

Mai mult, consumul de gumă de mestecat favorizează apariția cariilor, din cauza cantităților semnificative de zahăr, fiind un factor principal în dezvoltarea plăcii bacteriene, care atacă smalțul dentar.

În plus, înghițirea repetată a salivei poate stimula secreția excesivă de acid gastric și poate agrava simptomele persoanelor cu reflux gastroesofagian sau cu alte afecțiuni digestive.

Din fericire, guma de mestecat poate fi înlocuită cu variante care au efecte benefice asupra sănătății.

Citește și: Beneficiile nebănuite ale consumului de semințe de muștar. Cât de sănătoase sunt pentru organism

Ghimbirul cristalizat este o alternativă excelentă pentru guma de mestecat, deoarece oferă o senzație revigorantă, având, de asemenea, și proprietăți antiinflamatorii și digestive.

Pătrunjelul este cunoscut pentru aroma pe care o oferă preparatelor culinare, însă puțini oameni știu că poate fi folosit cu succes și pentru neutralizarea mirosului din gură. Câteva frunze de pătrunjel mestecate vor fi suficiente pentru o respirație proaspătă.

Menta este, de asemenea, o variantă sănătoasă pentru o senzație de prospețime și o respirație plăcută.

Lemnul dulce are un gust special și poate face minuni cu respirația urât mirositoare. Totodată, poate ajuta la tratarea unor afecțiuni ale stomacului, cum ar fi refluxul gastroesofagian și ulcerul peptic, notează Universitatea din Maryland Medical Center.

Merele, morcovii sau țelina pot înlocui guma de mestecat, dar și gustările mai puțin sănătoase, fiind crocante și extrem de bogate în nutrienți și fibre, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: guma mestecat
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close