Antena 3 Actualitate Sănătate Pericolul la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz. Avertismentul medicului Monica Pop

Pericolul la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz. Avertismentul medicului Monica Pop

11 Oct 2018   •   09:45
Pericolul la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz. Avertismentul medicului Monica Pop
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Multe persoane adoră să se fotografieze, însă nu mulţi ştiu la ce pericole se expun atunci când activează blitz-ul telefonului.

Medicul oftalmolog, Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi medici oftalmologi din România, a atras atenţia asupra pericolului la care ne expunem atunci când facem poze cu blitz.

„Grijă mare, nu vă uitaţi niciodată în lumina blitz-ului şi nu ascultaţi sfaturi neavenite! Scotomul central (perceperea unei luminițe minute în șir in centrul câmpului vizual după pozele făcute cu blitz) poate afecta, cu timpul, zona maculară (zona de vedere centrală), ducând la scăderea treptată și ireversibilă a vederii. 

E de preferat să faceți poze fără blitz, iar când acesta se impune, mutați privirea ușor lateral, nu priviți direct în lumină(în momentul flash-ului), nu vă uitați direct”, a spus medicul Monica Pop, potrivit unica.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close