Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Plantele de apartament care trebuie păstrate în dormitor pentru un somn odihnitor

Plantele de apartament care trebuie păstrate în dormitor pentru un somn odihnitor

Plantele adaugă viață oricărei case și chiar au capacitatea de a purifica aerul. Experții în grădinărit vorbesc despre câteva plante de apartament „perfecte” pentru purificarea aerului, care ar trebui să fie păstrate în dormitor pentru „o noapte odihnitoare”.

Plantele de apartament care trebuie păstrate în dormitor pentru un somn odihnitor
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    13 Feb 2022   •   12:14

În timp ce unele plante de apartament pot fi toxice pentru oameni, multe sunt excelente pentru purificarea aerului. Potrivit unui studiu realizat de NASA în 1989, unele plante sunt mai bune pentru purificarea aerului decât altele.

Plantele elimină toxinele dăunătoare, cum ar fi formaldehida, benzina și alte toxine găsite în produsele de curățare și vopsele care se găsesc în mod obișnuit în casă.

Experții în grădinărit de la BBC Gardeners’ World Magazine au spus care sunt plantele care elimină toxinele din aer în timpul somnului.

Ei au explicat care sunt plantele de apartament cele mai potrivite pentru a fi păstrate în dormitoare.

„Nu numai că prezența plantelor va crea mediul perfect pentru a adormi, dar combinația de oxigen suplimentar și absența toxinelor vă va oferi cea mai bună șansă de odihnă bună.”

Crinul  Păcii sau Alexia

Crinul păcii, Spathiphyllum wallisii, este una dintre cele mai bune plante purificatoare de aer. Îndepărtează gazele toxice precum benzenul, formaldehida și monoxidul de carbon din aer.

În plus, este și o plantă frumoasă, având frunze verzi închise, lucioase și florile albe.

Spathiphyllum supraviețuiește luminii scăzute din interiorul locuinței dar preferă camerele luminoase. Se pot așeza lângă ferestrele sudice în spatele perdelei. Nu se vor pune plantele în soare direct deoarece frunzele vor fi arse.

Planta inimii sau Filodendron

Philodendron scandens este cunoscut sub numele de Planta inimii sau Filodendron, datorită formei frumoase a frunzei.

S-a descoperit că filodendronii elimină formaldehida din aer.

Multe soiuri cu frunze de inimă, cum ar fi philodendron scandens, pot fi cultivate într-un ghiveci suspendat.

Plantă cățărătoare rezistentă ale cărei tulpini dezvolt rădăcini. Frunzele au formă de inimă și sunt de culoare verde închis.Preferă un nivel ridicat de umiditate. Are nevoie de un suport, precum un ghiveci suspendat. 

Limba soacrei

O plantă de apartament comună, Sansevieria trifasciata este originară din Asia și Africa. Poate fi recunoscută după frunzele sale veșnic verzi în formă de sabie, care cresc în poziție verticală și par artificiale. 

Trifasciata e ușor de îngrijit și necesită puțină apă pentru a supraviețui.

Similar cu alte suculente de uz casnic, limba soacrei ajută la filtrarea aerului din interior.

Această calitate o face o plantă ideală pentru decorul dormitorului, deoarece poate ajuta la reglarea fluxului de aer sănătos.

Planta este, de asemenea, cunoscută pentru capacitatea ei de a ajuta la eliminarea poluanților toxici din aer. Poate absorbi poluanții care cauzează cancer. 

Planta păianjen

Planta păianjen are calități grozave de purificare a aerului.

S-a dovedit că elimină formaldehida, xilenul și toluenul din atmosferă, făcându-l planta de apartament perfectă pentru dormitor.

Planta păianjen (Clorophytum) numită și ”voalul miresei” este originară din Africa de Sud, perenă, ușor de cultivat, foarte decorativă prin frunzele lungi, înguste și colorate în verde și alb. Florile albe apar vara, oferind un plus de farmec plantei. 

 

×
Subiecte în articol: planta somn dormitor planta apartament
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close