Antena 3 Actualitate Sănătate Planta care înlocuieşte aspirina. Cum poţi prepara un adevărat medicament natural

Planta care înlocuieşte aspirina. Cum poţi prepara un adevărat medicament natural

08 Ian 2019   •   22:59
Planta care înlocuieşte aspirina. Cum poţi prepara un adevărat medicament natural
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Utilizată mai ales că plantă decorativă, ciuboţica cucului are şi valoroase calităţi terapeutice recunoscute de fitoterapie. Datorită substanţelor active conţinute, două dintre speciile acestei plante au proprietăţi similare aspirinei.

Speciile primula veris şi primula vulgaris conţin două derivate ale acidului salicilic, primaverina şi primulaverina, cu proprietăţi analgezice, antiinflamatoare şi antireumatice dovedite.

În scop medicinal, planta se administrează nu doar sub forma clasicelor ceaiuri (infuzie şi decoct), ci şi sub forma vinului sau uleiului trapeutic. „Pentru a obţine vinul terapeutic, umplem o sticlă de doi litri cu flori proaspete de ciuboţica cucului, fără a le îndesa însă, urmând că peste flori să adaugăm vin natural, până la acoperirea întregii cantităţi. Astupăm sticla cu un dop de plută şi lasăm să stea la soare timp de 14 zile. Preparatul este foarte eficient în afecţiunile cardiace. Se iau trei linguri de vin pe zi”, recomandă Elena Badea, specialistul în fitoterapie, potrivit exquis.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close