Antena 3 Actualitate Sănătate Planta medicinală care te scapă de răceli

Planta medicinală care te scapă de răceli

13 Ian 2019   •   17:02
Planta medicinală care te scapă de răceli
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

Limba cerbului, cunoscută și sub denumirea de năvalnic, este o specie de ferigă folosită adesea în scopuri terapeutice. Această plantă medicinală este eficientă în mod deosebit în tratarea afecțiunilor digestive, precum și a celor urinare, însă efectele sale terapeutice nu se opresc aici.

Ameliorează tusea productivă - Un alt avantaj al navalnicului constă în proprietățile expectorante ale acestuia. Consumul de limba cerbului tratează tusea productivă, fiind de mare ajutor în timpul virozelor.

Este un eficient decongestionant nazal - Folosit în timpul unei răceli, navalnicul nu ajută numai în ameliorarea tușei, ci totodată acționeză și precum un decongestionant nazal.

Scade febra - Limba cerbului are abilitatea de a reduce febra, de aceea se recomandă folosirea să în paralel cu antitermicele sau chiar pe cont propriu, dacă febra este foarte mică și apare pe fondul unei răceli.

Această plantă este una sănătoasă și sigură, însă în timpul sarcinii și alăptării nu e indicat să fie consumată întrucât nu au fost studiate efectele pe care le poate avea asupra fătului, potrivit doc.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close