Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Poluarea a fost asociată cu creșterea riscului de cancer

Poluarea a fost asociată cu creșterea riscului de cancer

Poluarea a fost asociată cu creșterea riscului de cancer
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Mai 2017   •   12:33

Persoanele care trăiesc în zone expuse la poluanți nocivi, prezenți în atmosferă, apă și pământ, au un risc mai mare de a dezvolta cancer, conform unui studiu realizat recent în Statele Unite.

Numeroase cercetări au asociat poluarea cu creșterea riscului de apariție a unor tipuri de tumori, însă studiul recent s-a concentrat pe modul în care efectul combinat al expunerii la o diversitate de contaminanți poate influența dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știință au analizat rata anuală a diagnosticelor de cancer în fiecare dintre statele americane și au descoperit că există, în medie, 451 de cazuri la 100.000 de persoane. Spre deosebire de statele cu cea mai bună calitate a mediului, cele care ocupau pozițiile inferioare în acest clasament aveau, în medie, cu 39% mai multe cazuri de cancer în fiecare an la 100.000 de locuitori.

Pentru această cercetare oamenii de știință au luat în calcul expunerea la o gamă largă de factori de mediu care au inclus poluarea din aer, din apă și din pământ, dar și "factori mediu socio-demografici", după cum a explicat Jagai pentru sursa citată.

Pentru a analiza conexiunea dintre calitatea mediului și riscul de tumori, oamenii de știință au studiat, stat cu stat, informațiile legate de expunerea la diverși poluanți din anul 2000 până în 2005 și cele referitoare la diagnosticele de cancer din perioada 2006 și 2010.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cancer studiu crestere risc poluare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close