Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Premierul Sorin Grindeanu: Situaţia vaccinării devine o urgenţă. Măsurile propuse de Guvern

Premierul Sorin Grindeanu: Situaţia vaccinării devine o urgenţă. Măsurile propuse de Guvern

Premierul Sorin Grindeanu: Situaţia vaccinării devine o urgenţă. Măsurile propuse de Guvern
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de S.T.    |    24 Apr 2017   •   18:00

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, în cadrul întâlnirii cu producătorii de vaccinuri de pe piaţă, că vaccinarea devine o urgenţă şi a propus mai multe măsuri care vizează inclusiv modificarea legislaţiei privind achiziţia vaccinurilor.

„Cred că situaţia vaccinării chiar devine o urgenţă. Sunt extem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă. Mă aştept ca Ministerul Sănătăţii, împreună cu dumneavoastră, marii producători de vaccinuri, să venim cu soluţii extrem de clare şi predictibile, încât să nu mai avem probleme anii viitori”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Măsurile propuse de şeful Executivului au în vedere instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului; modificarea legislaţiei în privinţa modului de achiziţie în cazul vaccinurilor, realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri şi realizarea unui stoc naţional de vaccinuri pentru situaţii speciale, se arată într-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close