Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primul deces din cauza gripei sezoniere, în România. Femeia nu se vaccinase pentru că suferea de diabet

Primul deces din cauza gripei sezoniere, în România. Femeia nu se vaccinase pentru că suferea de diabet

Primul deces din cauza gripei sezoniere, în România. Femeia nu se vaccinase pentru că suferea de diabet
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Dec 2016   •   13:46

O femeie a murit din cauza gripei la Galați. S-a întâmplat la Secția de Reanimare a Spitalului de Urgență din Galați, unde pacienta s-a stins din cauza virusului gripal la doar 38 de ani. Femeia nu se vaccinase împotriva gripei pentru că suferea de diabet.

Femeia era casieră la unul dintre supermarketurile din Galați și de 10 ani urma tratament cu insulină împotriva diabetului. În ajunul Crăciunului, a fost internat în stare gravă în secția de Reanimare a Spitalului de Urgență Galați cu insuficiență respiratorie. Medicii au primit, abia joi, confirmarea că femeia avea gripă, scrie libertatea.ro.

Între timp, stare ei de sănătate s-a agravat pentru că avea imunitatea slăbită din cauza diabetului. Au apărut complicații severe, iar femeia a murit din cauza gripei.

„Nu s-a imunizat antigripal și prin natura profesiei venea în contact cu foarte mulți oameni. Evoluția a fost severă cu insuficiență respiratorie severă, cu necesar de ventilație mecanică deoarece făcuse stop respirator. De fapt, pe perioada monitorizării în terapie intensivă a făcut nenumărare stopuri cardiace în final constatându-se decesul”, a declarat dr. Lucica Grigorică, Spitalul de Urgență Galați.

×
Subiecte în articol: gripa virus gripal
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close