Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primul semn al bolii Alzheimer ignorat de toată lumea

Primul semn al bolii Alzheimer ignorat de toată lumea

Primul semn al bolii Alzheimer ignorat de toată lumea
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Sep 2017   •   11:17

Alzheimerul rămâne o boală terifiantă pentru mulţi oameni. Începe încet, uneori în tăcere, dar în cele din urmă îşi cere preţul. Oamenii aflaţi în stadiul final sunt incapabili să-şi recunoască prietenii şi familia, să vorbească sau să folosească baia pe cont propriu.

Boala Alzheimer este a şasea cauză principală de deces în SUA. Decesele provocate de Alzheimer au crescut cu peste 15% între 2014 şi 2015, scrie csid.ro.

Alzheimerul şi alte forme de demenţă, un termen care defineşte scăderea severă a abilităţilor mentale, nu pot fi vindecate. Mulţi cercetători cred că temelia pentru Alzheimer se stabileşte cu mulţi ani înainte ca simptomele să înceapă să îşi facă simţită prezenţa, iar asta datorită depozitelor de proteine ​​anormale din creier.

Vestea bună este că unele tratamente pot împiedica transformarea unui factor de risc, numit insuficienţă cognitivă uşoară (MCI), în Alzheimer sau pot să îl încetinească.

Cu toate astea, pentru a obţine tratament pentru MCI, trebuie să ştiţi ce este şi cum să îl recunoaşteţi.

 În general, diagnosticarea necesită mai mulţi paşi, însă este câteva semne care te fac să îţi dai seama când o persoană nu resimte doar efecte îmbătrânirii. Un om care suferă de MCI (insuficienţă cognitivă uşoară) are:

1.Tendinţa de a repeta o întrebare

2. De multe ori, se pierde în propriul cartier.

3. Nu cunoaşte data, luna sau anul.

4. Întâmpină dificultăţi în îndeplinirea unor sarcini simple, cum ar fi conectarea la un computer.

×
Subiecte în articol: Alzheimer
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close