Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Silviu Constantinoiu: "Acest obicei face ca incidenţa cancerului să fie mult mai mare"

Prof. dr. Silviu Constantinoiu: "Acest obicei face ca incidenţa cancerului să fie mult mai mare"

Președintele Societății Române de Chirurgie, prof. dr. Silviu Constantinoiu, a explicat cât de periculoase sunt alimentele fierbinți pentru sănătate.

Prof. dr. Silviu Constantinoiu: "Acest obicei face ca incidenţa cancerului să fie mult mai mare"
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    03 Oct 2022   •   18:00

"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune.

În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intervine și un obicei alimentar.

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți.

Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă.

Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a explicat prof. dr. Silviu Constantinoiu la "Academia de Sănătate", potrivit DCNews.

×
Subiecte în articol: Silviu Constantinoiu cancer
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close