Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă în organism când spui rugăciunea "Tatăl Nostru". Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă"

Ce se întâmplă în organism când spui rugăciunea "Tatăl Nostru". Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă"

Profesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit, în cartea sa intitulată "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor", despre puterea rugăciunii Tatăl Nostru, dar şi despre cum fiecare frază din această rugăciune activează sistemul endocrin.

Ce se întâmplă în organism când spui rugăciunea "Tatăl Nostru". Prof. dr. Vlad Ciurea: "E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   18:00

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în cartea sa "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor", cum fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.

Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. Acesta a afirmat că orice frază din „Tatăl nostru" produce, după clarviziunile sale endocrine, deschiderea anumitor porțiuni.

  • "Tatăl Nostru carele eşti în ceruri" - deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism;
  •  "Sfințească-se-n numele Tău" , deschide glanda pineală, numită epifiză;
  • "Vie împărăţia Ta" - deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă;
  • "Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ" - deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii;
  • "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi" deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului;
  • "Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri" - deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului;
  • "Şi nu ne duce pe noi în ispită" - deschide anumite celule profunde în organismul uman;
  • "Şi ne izbăveşte de cel Rău" - ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.

Toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante, afirmă neurochirurgul Vlad Ciurea. Dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine, spune Prof.Univ. Dr. Vlad Ciurea în cartea sa intitulată Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor.

Tot neurochirurgul afirmă în cartea sa faptul că, al nostru creier uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real.

Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin prezența serotoninei, numită molecula credinței, şi a transmiţătorilor chimici, cu rol de credinţă, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică, mai spune Prof.Dr. Vlad Ciurea.

Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă.

S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află „centrul credinței în Dumnezeu". S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu" (God Spot) în creierul uman.

×
Parteneri
Copil de 9 ani, atacat de un câine ciobănesc pe stradă, în Bucureşti
x close