Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. Leon Dănăilă: ”Adevărata maladie Alzheimer începe devreme”. Iar simptomele sunt evidente. Uite la ce să fii atent!

Prof. Leon Dănăilă: ”Adevărata maladie Alzheimer începe devreme”. Iar simptomele sunt evidente. Uite la ce să fii atent!

Prof. Leon Dănăilă: ”Adevărata maladie Alzheimer începe devreme”. Iar simptomele sunt evidente. Uite la ce să fii atent!
Sursa foto: Foto: Facebook/Leon Dănăilă
20 Feb 2018   •   19:04

Tulburările de memorie cauzate de Alzheimer sunt însoțite de tulburări de limbaj și comportament, bolnavii cu această afecțiune fiind incapabili să pregătească sau să așeze o masă.

Punerea unor obiecte în locuri bizare cum ar fi pieptenele în punga cu făină, depresia, confuzia și dezorientarea sunt alte simptome ale bolii pentru care nu există tratament, scrie doctorulzilei.ro.

Academicianul Leon Dănăilă, unul dintre primii neurologi care a studiat această boală la noi, explică faptul că analizele de laborator pe care le-a făcut au arătat că la acești bolnavi se depun un fel de proteine care întrerup legăturile între celulele nervoase.

Depunerile împiedică circulația informației de la o celulă la alta și atunci omul nu mai știe cum să procedeze într-o situație sau alta.

"Acum 30 de ani a venit la mine un profesor de matematică și mi-a spus că atunci când trebuie să scrie formule pe tablă nu și le mai amintește.

Avea 49 de ani și testele au arătat că are Alzheimer. Adevărata maladie Alzheimer începe devreme", conchide academicianul.

×
Subiecte în articol: leon danaila Alzheimer
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close