Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Câte cafele consumă prof. dr. Vlad Ciurea într-o zi. "Fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30"

Câte cafele consumă prof. dr. Vlad Ciurea într-o zi. "Fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30"

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că nu consumă mai mult de două cafele într-o zi. Medicul spune că este extrem de important să nu "funcționăm sub furie sau sub stres".

Câte cafele consumă prof. dr. Vlad Ciurea într-o zi. "Fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30"
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    27 Iun 2022   •   13:26

"Dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură", a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews

Renumitul profesor spune că niciodată nu exagerează cu cafeaua și are un program foarte echilibrat. 

"În general, la ora 22.00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine.

Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva", a subliniat Vlad Ciurea. „Două cafele, una dimineața. Nu exagerez", a spus medicul neurochirurg.

Cea mai sănătoasă apă pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Schimbă PH-ul! Beți cât se poate de multă!"

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea susține că apa alcalină este cea mai sănătoasă pentru organism, iar zahărul trebuie evitat cu orice preț. De asemenea, susține că ceaiul și cafeaua sunt excelente pentru creier, însă nu în exces.

”Creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, el înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtă, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar.

78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă. 

Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine.

Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Voltaire consuma 40 de cafele pe zi. Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte. Dumas la fel. 

Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult.

Eu pledez pentru apă alcalină care să schimbe PH-ul, beți ceai verde și orice alt ceai, în general. Și cafea, dar eu pledez pentru dimineața, pentru că altfel nu mai dormi. 

Și un alt element foarte important este ciocolata. Sunt împotriva zahărului, deci ciocolata trebuie să fie cât mai amăruie! Dar eu sunt împotriva zahărului! Ciocolata este foarte bună pentru creier!", a declarat medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Adrian Artene.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea cafea
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close