Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Propunere la nivel global: Alimentele se vor schimba radical

Propunere la nivel global: Alimentele se vor schimba radical

Propunere la nivel global: Alimentele se vor schimba radical
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Mai 2018   •   09:53

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că grăsimile trans produse industrial ar putea fi eliminate până în 2023 la nivel global. Măsura este prevăzută într-un plan care are ca scop prevenirea a 500.000 de decese anual. 

Grăsimile trans sunt ingrediente preferate de fabricanţii de alimente prăjite, coapte sau de snackuri deoarece produsele care le conţin pot fi păstrate perioade mai lungi pe rafturile magazinelor, dar sunt nocive pentru consumatori, crescând riscul de boli cardiace cu 21% şi riscul de deces cu 28%, se precizează într-un comunicat OMS.

„De ce ar trebui copiii noştri să aibă un astfel de ingredient nesănătos în alimentele pe care le consumă?, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS.

Implementarea strategiei OMS de înlocuire a grăsimilor trans, care include promovarea alternativelor sănătoase şi adoptarea unor măsuri legislative împotriva acestor ingrediente dăunătoare, le va înlătura din lanţul alimentar şi va reprezenta un succes însemnat în lupta împotriva bolilor de inimă, a spus Ghebreyesus, potrivit CNN
 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close