Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul care îi pândeşte pe dependenţii de smartphoneuri. Radiografii şocante

Pericolul care îi pândeşte pe dependenţii de smartphoneuri. Radiografii şocante

Pericolul care îi pândeşte pe dependenţii de smartphoneuri. Radiografii şocante
16 Oct 2015   •   12:30

Tinerii din ziua de azi se confruntă cu o nouă boală. Afecţiunea este o deformare a coloanei vertebrale din cauza poziţiei în care stăm atunci când folosim dispozitivele mobile. Se manifestă prin dureri mari în zona cervicală.

Pentru a atrage atenţia şi mai mult asupra acestei boli, un doctor din Australia, James Carter, a dat publicităţii mai multe radiografii şocante cu coloanele vertebrale ale unor tineri, inclusiv a unei fete de 16 ani care dezvoltă cocoaşă.

Studiile arată că utilizatorii de smartphoneuri petrec în medie patru ore, zilnic, uitându-se la gadgetul lor - rezultând până la 1.400 de ore pe an de stres pentru zona cervicală a coloanei vertebrale. 



Boala a fost descoperită de specialiştii americani care au botezat-o „text-neck“. Practic, de la faptul că stau aplecaţi foarte mult deasupra smartphonurilor, a tabletelor sau a laptopurilor copiii, tinerii dezvoltă o cocoaşă care poate duce la afecţiuni grave ale coloanei. Americanii spun că boala nu trebuie neglijată şi chiar au decis să înfiinţeze un institut unde să se cerceteze în amănunt cât de afectată poate fi coloana vertebrală de folosirea în exces a noilor tehnologii. Cocoaşa apare în partea de jos a gâtului chiar între umeri.

×
Subiecte în articol: smartphone tratament boala radiografie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close