x close

Veşti bune de la dr. Rafila: Când se încălzeşte, răspândirea coronavirusului scade

de M.Z.    |    24 Feb 2020   •   16:24
Veşti bune de la dr. Rafila: Când se încălzeşte, răspândirea coronavirusului scade 418 Facebook/Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că rezistența noului coronavirus Covid-19 va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade. 

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20-30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro.

În plus, "acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli”, a explicat Rafila.

Vremea continuă să se încălzească. Miercuri, vom avea 20 de grade

Citeşte mai multe despre:

alexandru rafila coronavirus caldura
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati