Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Profesorul Rafila avertizează: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet!

Profesorul Rafila avertizează: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet!

Alexandru Rafila recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19, pentru că produsul care ar fi de vânzare pe internet în mod sigur este contrafăcut.

Profesorul Rafila avertizează: Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet!
Sursa foto: Antena 3
03 Mai 2020   •   12:43

Acest medicament nu se găseşte în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, şi numai pacienţilor în stare critică.

”Eu sunt convins că deja se găseşte pe internet. Dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv!”, a avertizat profesorul Rafila la Digi24.  

El a relatat că au existat probleme cu persoane care au luat cantităţi mari de hidroxiclorochină preventiv şi în România, şi în alte ţări.
 ”S-a mai întâmplat şi în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecţii parazitare şi ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, atrage atenţia profesorul Rafila.  

De altfel, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie este destul de rezervat în privinţa eficienţei acestui medicament în tratarea Covid-19, arătând că informaţiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii şi, spune profesorul, trebuie luat în calcul şi factorul politic şi economic care apare în recomandarea acestei terapii.

”A mai fost utilizat şi în alte infecţii produse de alte tipuri de coronavirus şi acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecţia cu noul coronavirus. N-aş spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea aşteaptă un medicament care să rezolve problema pacienţilor cu forme grave şi aşteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de aşteptare”, a punctat profesorul Rafila, adăugând că e bine că avem un medicament, că există un astfel de tratament care a dat rezultate şi care, în opinia sa, chiar dacă a fost autorizat în SUA, va continua să fie testat.
 

×
Subiecte în articol: Remdesivir coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close