Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Reacția chirurgului Burnei, după ce instanța a decis că nu mai poate profesa într-un spital de stat

Reacția chirurgului Burnei, după ce instanța a decis că nu mai poate profesa într-un spital de stat

Reacția chirurgului Burnei, după ce instanța a decis că nu mai poate profesa într-un spital de stat
de M.Z.    |    31 Aug 2017   •   15:40

Medicul Gheorghe Burnei a reacționat joi, după ce CAB București a decis definitiv că ortopedul nu mai poate profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, și spune că hotărârea este nedreaptă.

Nu înțeleg decizia luată azi ...și nu este drept. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, joi, contestaţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi au stabilit ca medicul Burnei să rămână cu interdicţia de a profesa, respectiv de a primi pacienţi şi de a efectua operaţii”, a scris chirurgul ortoped, joi, pe pagina de Facebook.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, să menţină interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, decizia fiind definitivă. Anterior, Tribunalul hotărâse ca medicul să poată reveni la o unitate medicală a statului.

Profesorul a fost obligat să stea departe de sala de operaţii opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Mai mult, este suspect şi într-un dosar penal care investighează mai multe cazuri de malpraxis. 

Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

La sfârșitul anului trecut, Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.

Ce spune Gheorghe Burnei despre experimentul care a schilodit pe viaţă o fată

Citiți și Detalii șocante. Surse: Doctorul Burnei ar fi implantat unor copii fragmente de oase de vită, bucăţi de tanc și şuruburi din comerţ

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei malpraxis luare de mita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close