Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Reacția SRI în scandalul dezinfectanților: Am trimis 100 de informări în ultimii 5 ani

Reacția SRI în scandalul dezinfectanților: Am trimis 100 de informări în ultimii 5 ani

Reacția SRI în scandalul dezinfectanților: Am trimis 100 de informări în ultimii 5 ani
09 Mai 2016   •   11:33

Serviciul Român de Informaţii a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti, informează luni instituţia, potrivit Agerpres.

Sursa citată menţionează că informările au conţinut şi 'aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară'.

Citiți și: Miniștrii Sănătății spun că nu își amintesc de informările SRI privind problemele din spitale

'Dreptul la sănătate este un drept constituţional. Iar SRI acţionează împreună cu celelalte instituţii partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituţionale ale cetăţenilor. SRI informează decidenţii legali despre vulnerabilităţile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară', precizează SRI.

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, prim-ministrul şi preşedintele României.

'Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti', adaugă SRI.

Citiți și:  Noi dezvăluiri halucinante din scandalul dezinfectanților. SRI știa de loturile cu probleme. „Le-am spus că va fi un dezastru şi că mor oameni"

 

 

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close