Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dieta prin care Regina Elisabeta se menține în formă la cei 95 de ani. Alimentele care sunt la îndemână oamenilor de rând

Dieta prin care Regina Elisabeta se menține în formă la cei 95 de ani. Alimentele care sunt la îndemână oamenilor de rând

Regina Elisabeta a Marii Britanii urmează o dietă bazată pe alimente sănătoase, care o ajută să-și mențină vitalitatea, la vârsta de 95 de ani. Majoritatea alimentelor sunt accesibile chiar și oamenilor de rând.

Dieta prin care Regina Elisabeta se menține în formă la cei 95 de ani. Alimentele care sunt la îndemână oamenilor de rând
Sursa foto: Hepta
de Ruxandra Rădulescu    |    22 Apr 2021   •   12:16

Regina Elisabeta a Marii Britanii se prezintă la cei 95 de ani proaspăt împliniți, într-o formă de invidiat. Se pare că secretul constă într-un stil de viață echilibrat care include și o dietă pe care o urmează cu sfințenie. 

Se pare că regina preferă mâncarea cât mai puțin procesată, fructele de sezon, carnea de pui, legumele fierte și desigur nelipsitul ceai englezesc. Ceea ce este interesant e faptul ca alimentele pe care le consumă cel mai des Elisabeta a II-a, nu sunt deloc pretențioase, ba din contră, pot fi procurate și de oamenii de rând. 

Fructe culese din livadă în detrimentul celor exotice

În fiecare dimineața Regina Elisabeta se delectează cu un ceai și preferă de obicei să mânânce cereale simple. Ei îi plac de asemenea ouăle jumări, pe care le consumă câteodată cu somon și trufe. 

În ceea ce pirvește porția de vitamine din surse naturale, Elisabeta nu poftește la fructe exotice, ci îi plac cel mai mult căpșunile, zmeura sau merele crescute în grădinile și livezile de lângă palat. Regina nu se dă în lături de la un pahar bun de alcool, ei îi place să deguste în special ginul și un aperitiv franțuzesc distilat din vin, la care adaugă puțină lămâie. 

Pranzul Reginei Elisabeta este unul foarte ușor, și constituie din pește sau pui la grătar cu spanac sau salată. 

Superstiția victoriană care influențează preferințele gastronomice ale Reginei

Gustările Reginei sunt alcătuite în general din sandvișuri cu ton, menționează publicația alphacute.com. Un aspect interesant este faptul că Elisabeta vrea ca feliile de pâine să aibă coaja tăiata, în virtutea unei superstiții din epoca victoriană care zice că alimentele sub formă de coșciug aduc ghinion. 

Desertul ei preferat este "moneda dulce", care constituie în felii de pâine tăiate rotund, unse cu unt și gem de zmeură. Plăcerea vinovată a reginei este tortul cu cremă de ciocolată neagră cu care se delectează ocazional. 

La cina regina nu consumă niciodată carbohidrați, cum ar fi cartofi, paste sau orez, ci în schimb preferă o friptură bine gătită, cumpărată de la fermierii locali, asezonată cu ciuperci și un vin bun. 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close