Cum să ai relaţii intime în pandemie, ca să nu te infectezi cu coronavirus

de M.Z.    |    03 Iun 2020   •   14:06
Cum să ai relaţii intime în pandemie, ca să nu te infectezi cu coronavirus Pixabay

Persoanele care întreţin relaţii intime în pandemie sunt sfătuite să poarte măşti de protecţie, dacă vor să reducă riscul de infectare cu coronavirus, arată un nou studiu realizat de Universitatea Harvard.

Aşa cum era de aşteptat, cercetătorii spun însă că cel mai sigur mod în care poţi avea contact sexual fără să te infectezi cu coronavirus este abstinenţa, potrivit studiului publicat în revista "Annals of Internal Medicine".

În topul celor mai sigure metode/scenarii de a întreţine relaţii intime fără risc de infectare în plină criză de coronavirus este masturbarea considerată "cu risc scăzut" de transmitere COVID.

Următoarea poziţie în clasament se referă la cei cu activități sexuale pe platformele digitale.

Din punct al vedere al siguranţei în ce priveşte transmiterea virusului, în top se află apoi sexul între persoanele care locuiesc în aceeași casă. În cazul lor, cercetătorii recomandă folosirea măştii de protecţie.

În ce priveşte sfaturile recomandate de cercetători, acestea se referă la scăderea numărului de parteneri sexuali şi evitarea celor care au simptome specifice infectării cu Sars CoV-2.

"În plus, evitarea săruturilor și a activităților sexuale cu risc de transmitere fecal-orală, folosirea măștilor de protecție, dușul înainte și după contact sexual, dar și curățarea cu săpun sau șervețele dezinfectante", au rol esenţial în împiedicarea răspândirii coronavirusului, spun autorii studiului.
 

Parteneri
sati
x close