Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Remediile naturale pentru problemele respiratorii. Mugurii de plop ajută la creșterea imunității

Remediile naturale pentru problemele respiratorii. Mugurii de plop ajută la creșterea imunității

Problemele respiratorii de la început de primăvară își au remediul în farmacii naturiste, așa cum a spus Ion Băbaru, ultimul spițer din România.

Remediile naturale pentru problemele respiratorii. Mugurii de plop ajută la creșterea imunității
Sursa foto: Pexeels
de Maria Zărnescu    |    03 Apr 2021   •   13:32

Cei care apelează la uleiuri esențiale și alte extracte din plante sunt tot mai mulți în ultima perioadă. Spițerul recomandă și o dietă bazată pe fructe și legume.

Spițerul din Brăila este și mai căutat de la începutul pandemiei. Oamenii vin să îi ceară remedii, în încercarea de a se proteja de virus. El a povestit ce produse naturale pot alege oamenii pentru a combate problemele respiratorii de sezon la Agricool, emisiune ce va fi prezentată de Loredana Cofari.

"Celor care au probleme cu aparatul respirator și cu inima, cele mai vulnerabile în boala produsă de COVID-19, sunt recomandați mugurii de plop. Ei ajută la creșterea imunității.

Totodată, este recomandă și vitamina C, care se găsește în pulpa de măceșe", a explicat spițerul Ion Băbaru, la Agricool.

Foarte căutați sunt și dezinfectanți naturali, de busuioc sau lavandă, după cum spune spițerul. "Se cunoaște că uleiurile esențiale naturale au o putere antiseptică mult mai puternică decât alcoolul. Atunci, această soluție a fost apreciată”, povestește el.

Spițeul recomandă și creme din ingrediente naturale pentru mâini. Având în vedere că dezinfectanții afectează țesutul, atunci este necesară hidratarea intensă, iar cel mai bine este ca loțiunea să fie aplicată noaptea.

"Cele mai recomandate plante, folosite pentru creșterea imunității sunt preparatele de echinaceea, pulpa de măceșe, fructele de cătină, mugurii de plop negru și produsele stupului precum mierea, lăptișorul de matcă și propolisul. Ele se pot folosi individual, dar se pot folosi și sub formă de mixuri", a precizat spițerul de la Brăila.

Totodată, verdețurile de sezon sunt exact ceea ce trebuie pentru o viață sănătoasă. Spițerul spune că o dietă echilibrată în fructe și legume ar putea aduce numai beneficii. "Spanacul nu ajută doar imunitate, dar elimină și starea de oboseală, de anxietate, intră în cura de primăvară, alături de urzica, ștevia, loboda, leurda. Este o cură potrivită pentru eliminarea toxinelor din organism", a povestit Ion Băbaru, la Agricool la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Agricool
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close