Antena 3 CNN Actualitate Sănătate S-a despărțit de iubirea vieții sale și avea o durere bizară în piept. S-a dus la spital la un control, iar când medicii s-au uitat mai atent, s-au îngrozit. Ce moștenise după despărțire

S-a despărțit de iubirea vieții sale și avea o durere bizară în piept. S-a dus la spital la un control, iar când medicii s-au uitat mai atent, s-au îngrozit. Ce moștenise după despărțire

S-a despărțit de iubirea vieții sale și avea o durere bizară în piept. S-a dus la spital la un control, iar când medicii s-au uitat mai atent, s-au îngrozit.

S-a despărțit de iubirea vieții sale și avea o durere bizară în piept. S-a dus la spital la un control, iar când medicii s-au uitat mai atent, s-au îngrozit. Ce moștenise după despărțire
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Dec 2019   •   00:04

Sindromul inimii frânte este un lucru real, deși se mai numește cardiomiopatie indusă de stres sau cardiomiopatie Takotsubo. Este declanșat de situații intens stresante, precum pierderea unei persoane dragi, scrie CNN.

Știți cum unele cupluri mor în doar câteva zile una de cealaltă? Acesta este un exemplu de sindrom. Printre simptome se numără durerea toracică bruscă, cauzată de creșterea hormonilor de stres.

Și acum, o nouă cercetare publicată în Journal of the American Heart Association spune că sindromul inimii frânte poate fi legat de cancer.

Studiul, publicat miercuri, a descoperit că una din șase persoane cu sindrom de inimă frântă a dezvoltat și cancer - și au avut mai multe șanse să moară în termen de cinci ani de la diagnosticare, în comparație cu cei fără acest sindrom.

Cercetătorii admit că relația dintre sindromul inimii frânte și cancer nu a fost complet explorată. Studiul și-a propus să înceapă acel proces prin analizarea datelor de la peste 1.600 de pacienți cu sindrom inimii frânte. Dar cercetătorii nu au găsit cauzalitate, ci doar că există o legătură între cele două.
 

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close