Antena 3 Actualitate Sănătate Scrisoarea unui medic de la Spitalul de Arşi pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Scrisoarea unui medic de la Spitalul de Arşi pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

26 Iul 2016   •   17:28
Scrisoarea unui medic de la Spitalul de Arşi pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul de la Spitalul de Arşi pe rănile căruia se aflau larve, a scris pe pagina de Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, scrie b365.ro.

"Nici hârtiile astea nu sunteţi de acord, domnule ministru, să le arat? Am inţeles de la şedinţa de vineri, când aţi venit în spital, că nu sunteţi de acord cu asemenea practici (imaginile filmate) şi că vă imaginaţi cât de greu îţi e când stă cineva la "popoul tau" să e pozeze în timp ce îţi faci meseria. Doar că eu nu am pozat pe nimeni în timp ce opera. Încercaţi atunci să faceţi acelaşi exercitiu de imaginaţie cu mine, acum, când sunt convocată în vreo două comisii de cercetare disciplinară, comisii compuse din medici inculpaţi penal care, culmea, aveau în responsabilitate şi unitatea de transfuzii şi tot ce ţine de îngrijirea arşilor (inclusiv viermii)", a scris medicul Camelia Roiu pe pagina sa de Facebook după ce a postat documentele prin care este convocată de comisia de cercetare disciplinară a Spitalului de Arşi.

"Poate vă imaginaţi şi cum mă simt când sunt împiedicată să-mi fac meseria, când mi se taie în foaia de terapie indicaţiile de analize şi monitorizările orare şi când vine un şef iresponsabil să-mi ia aparatele performante din sala de operaţie pe motiv că le degradez dacă le deplasez 10 metri, aparatele fiind mobile din fabricaţie. Poate vă imaginaţi şi cum e să-ţi zică soţul asistentei şefe "Taci, că te pocnesc" iar comisia de disciplină, din care face parte acelaşi şef, să-l sancţioneze exemplar cu "mustrare verbală". Ştiţi că psihologii spun că sentimentul de vină e cel mai greu de dus. Mai ales când e vorba de morţi. Eu mă săturasem. Cineva trebuia să şi-i asume...", a mai scris Camelia Roiu.

De asemenea, Camelia Roiu îi reproşează ministrului Vlad Voiculescu lipsa de transparenţă în cazul schimbării din funcţie a fostului manager al unităţii medicale, Mihai Marinescu.

"E păcat că nu ne-aţi protejat, pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. Domnule ministru, aţi avut o şansă istorică pe care tocmai aţi ratat-o! Sau poate că încă nu", a mai spus medicul.

Doctorul Camelia Roiu este cel care a înregistrat imaginile cu pacientul pe rănile căruia se aflau larve, bărbat care ulterior a decedat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close