Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Probleme la Spitalul de Urgență din Alexandria. Ce decizie a luat ministrul Sănătății

Probleme la Spitalul de Urgență din Alexandria. Ce decizie a luat ministrul Sănătății

Probleme la Spitalul de Urgență din Alexandria. Ce decizie a luat ministrul Sănătății
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    19 Iul 2016   •   20:10

Inspecţia Sanitară a suspendat activitatea secţiei de dermatologie - venerice, secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, precum şi activitatea spălătoriei de la Spitalul Municipal Turnu Măgurele. 

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Ministerul Sănătăţii, Inspecţia Sanitară a suspendat activitatea secţiei de dermatologie - venerice, secţie exterioară Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. Decizia a fost luată de inspectori pentru că unitatea nu a respectat planul de conformare cu termen de şase luni impus la controlul anterior. Unitatea ar fi trebuit să facă o reamenajare şi igienizare generală, în special să repare grupurile sanitare şi băile, cu refacerea totală a sistemului de scurgere şi canalizare. De asemenea, ar fi trebuit să doteze secţia cu mobilier. 

Ministerul Sănătăţii menţionează că, fiind vorba de o secţie exterioară, pacienţii vor fi trataţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. 

"La acelaşi spital, inspectorii au constatat şi alte nereguli. La Secţia ATI s-a constatat că depozitarea materialelor şi ustensilelor pentru curăţenie se face în grupurile sanitare, nu în spaţii separate, ploştile se spală în grupul sanitar pentru pacienţii din salonul septic, pentru că încăperea unde ar trebui să se întâmple nu are chiuvetă, plafonul din salonul septic şi din blocul operator este deteriorat, finisajele pereţilor din dreptul celor două saloane sunt deteriorate, vopseaua este exfoliată, iar această stare nu permite curăţarea şi dezinfectarea adecvată. Termenul de rezolvare impus este de 15 zile. Inspectorii au aplicat amenzi de 5.000 de lei", se mai arată în comunicat. 

Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria s-a constatat că la Secţia de Oncologie nu se respectă numărul de paturi în saloane, normele privind grupurile sanitare şi cubajul de aer/pacient, iar la secţia exterioară Boli infecţioase - contagioase staţia de epurare a apelor uzate este neconformă, sistemul de clorinare este o instalaţie neomologată, nu s-a efectuat clorinarea de aproximativ şase luni, spaţiul de depozitare a lenjeriei murdare are finisajele deteriorate, pereţi crăpaţi, tencuiala deteriorată. 

Potrivit comunicatului, la Spitalul Municipal Turnu Măgurele Inspecţia Sanitară a suspendat activitatea spălătoriei, motivul fiind nerespectarea programului de conformare care avea termen data de 1 mai 2016. Spaţiul necesită lucrări de reparaţii şi igienizare totală, are faianţa căzută, pereţi crăpaţi, pavimentul şi plafonul crăpate şi deteriorate iar activitatea se suspendă până la remedierea deficienţelor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close