Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Selfie, recunoscut oficial drept o tulburare mintală. Ce spun specialiștii

Selfie, recunoscut oficial drept o tulburare mintală. Ce spun specialiștii

Selfie, recunoscut oficial drept o tulburare mintală. Ce spun specialiștii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Apr 2017   •   15:11

Cele mai multe persoane își fac selfie-uri pentru a le posta pe rețelele de socializare, însă însă Asociaţia Americană de Psihiatrie a confirmat oficial că excesul unei astfel de activități duce la o tulburare mintală, potrivit descopera.ro.

Specialiștii spun că această acțiune se numeşte „selfitis” şi este definită ca dorinţa obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuşi şi de a încărca fotografiile în reţele de socializare. Acest lucru ar compensa lipsa de stimă de sine.

Asociaţia Americană de Psihiatrie spune că există trei tipuri de tulburări. În primul rând vorbim desore sifilis marginal, care se manifestă atunci când te fotografiezi pe tine însuţi cel puţin de trei ori pe zi, dar nu postezi fotografiile.

Există și cazul sifilisului acut, care se manifestă atunci când te fotografiezi cel puţin de trei ori pe zi şi postezi fiecare fotografie pe reţelele de socializare.

Iar ultimul tip de tulburare se numește sifilis cronic, care se manifestă atunci când te fotografiezi şi postezi pe reţele de socializare mai mult de şase selfie-uri pe zi.

Mai mult, oamenii de ştiinţă au mai ajuns la concluzia că publicarea pe reţele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineaţă reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalităţii.

×
Subiecte în articol: specialisti selfie oficial
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close