Antena 3 Actualitate Sănătate Semnal de alarmă! Boala care nu dă semne, dar duce la accidente vasculare cerebrale!

Semnal de alarmă! Boala care nu dă semne, dar duce la accidente vasculare cerebrale!

29 Mai 2018   •   19:24
Semnal de alarmă! Boala care nu dă semne, dar duce la accidente vasculare cerebrale!
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Medicii cardiologi atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă fibrilaţia atrială, una dintre cele mai des întâlnite cauze ale accidentului vascular cerebral, cu atât mai mult cu cât aceasta nu prezintă simptome, dar poate fi descoperită cu un simplu control la medicul de familie.

„Fibrilaţia atrială nu are simptome, de aceea îndemn oamenii să nu aştepte simptomele şi să meargă din timp la medic. De aceea este necesară detecţia fibrilaţiei atriale prin screening cel puţin la anumite categorii de persoane, cum ar fi pensionarii cu vârsta peste 65 ani, oamenii care au suferit un accident vascular cerebral ischemic, dar şi purtătorii de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare. (…) Factorii de risc pentru fibrilaţia atrială sunt: hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, sindromul de apnee în somn”, a explicat medicul cardiolog, Ana Maria Vintilă.

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close