Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Semnele care arată că rinichii noștri sunt în pericol. Află și tu!

Semnele care arată că rinichii noștri sunt în pericol. Află și tu!

Semnele care arată că rinichii noștri sunt în pericol. Află și tu!
05 Mai 2018   •   10:27

Durere de spate
Durerea de spate anunță aproape întotdeauna o problemă de sănătate a rinichilor. Durerea poate fi cauzată de o infecție a rinichilor, care se resimte în zona mijlocie a spatelui. În unele cazuri, această durere se poate extinde și în partea inferioară a spatelui, dacă infecția ajunge și în vezică. Mergi la un control medical pentru a afla cauza reală.

Oboseală persistentă
Ai dormit suficient, ai băut cafea și totuși te simți obosită? Înseamnă că există o problemă. Poate că rinichii sunt cei care te fac să te simți așa de obosită. Atunci când rinichii nu filtrează normal deșeurile din fluxul sangvin, vei ajunge să te simți din ce în ce mai obosită, fără să-ți explici cauza. Recomandat este să mergi la un control medical. Oboseala poate ascunde mai multe probleme de sănătate, scrie clickpentrufemei.ro.

Amețeală
Amețeala poate fi provocată de lipsa micului dejun dimineața, dar ar putea fi, de asemenea, un semnal că rinichii nu funcționează la capacitate maximă. Pacienții cu insuficiență renală dezvoltă adesea anemie din cauza lipsei de eritropoietină, un hormon produs în general de către rinichii sănătoși, care declanșează producerea de globule roșii. Producția mică de celule roșii provoacă apariția anemiei, care are ca simptome amețeala și slăbiciunea, printre altele. 

×
Subiecte în articol: semne pericol dureri rinichi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close