Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Beneficiile alimentelor de toamnă

Sfat de Sănătate. Beneficiile alimentelor de toamnă

Sfat de Sănătate. Beneficiile alimentelor de toamnă
Sursa foto: Captură Antena 3
06 Noi 2019   •   09:22

Toamna nu vine numai cu vreme rece și mohorâtă, ci și cu alimente pline de vitamine și extrem de bune pentru sănătate. Nutriționistul Maria Spiridon a vorbit la „Sfat de Sănătate” despre beneficiile alimentelor de toamnă, cu ce ne ajută strugurii, dovleacul sau merele, dar și cum le putem prepara pentru a profita din plin de ele.

Toamna este un anotimp foarte bogat în legume și fructe care au acumulat energia de la soare. Este preferabil să le mâncăm în stare proaspăta dar putem să pregătim și conserve pentru perioada rece. 

Vitaminele oferite de alimentele toamnei: 
C/A- fructe și legume colorate 
antioxidanți 
resveratrol-struguri 
licopen-roșii 

Trebuie să avem grijă la cantitățile consumate. Dacă mâncăm două mere pe zi, cantitatea de struguri ar fi la jumătate, ca să nu ne îngrășăm. Dovleacul este foarte benefic în alimentație, putem să-l mîncăm ca și supă dar ca și desert. Ne aduce vitamine din grupul A/C și foarte multe fibre și potasiu. 

Plăcintele cu mere sau dovleac pot fi consumate dar cu moderație, să avem porții bine stabilite. 

La temperaturi foarte scăzute este bine să mâncăm mai gras pentru a ne ajuta corpul să se încălzească. Corpul arde grăsimile din mâncare și ne dă energie. Pe e altă parte, crește și cantitatea de grăsime din organism și din jurul organelor tot pentru a ne proteja din punct de vedere termic, deci orice exces dăunează. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close