Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când ajung suplimentele să ne facă rău

Sfat de sănătate. Când ajung suplimentele să ne facă rău

Sfat de sănătate. Când ajung suplimentele să ne facă rău
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Sep 2019   •   09:24

Medicul Sandra Alexiu ne spune care sunt suplimentele ce devin dăunătoare organismului şi care sunt vitaminele la care apelează românii când vine vorba de aşa-zisele tablete minune.

''Oamenii le iau pentru că le văd la televizor. E bine să se ştie că ele trebuie recomandate totuşi de un medic, pentru că dacă supradozăm, e posibil să avem efecte secundare neplăcute, sau e posibil să interfere cu alte boli pe care pacienţii le au şi să le facă mai mult rău decât bine.

E bine să ne gândim de două ori atunci când luăm un supliment. Suplimentele respective nu au în spate studii făcute pe un număr mare de pacienţi. Ele sunt verificate dacă sunt corecte din punct de vedere al compoziţiei. Sunt tratate ca nişte almente practic şi atunci nefiind tratate ca medicamente nu se supun aceloraşi reguli foarte strice prin care pot intra în farmacii.

Nu întotdeauna suplimentele sunt bune. Uneori facem exces de suplimente şi ne trezim cu patologii care vin exact din excesul de vitamine sau din lucruri care nu au niciun fel de revelanţă'', a spus dr. Sandra Alexiu, preşedinte Asociaţia Medicilor de Familie.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close