Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Când apelăm la scoaterea nervului. Cât de dăunătoare este de fapt această procedură stomatologică

Sfat de Sănătate. Când apelăm la scoaterea nervului. Cât de dăunătoare este de fapt această procedură stomatologică

Astăzi aflăm tot ce trebuie să știm despre scoaterea nervilor. Dentistul Ada Epistatu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cât de dăunătoare este sau nu această procedură stomatologică.

Sfat de Sănătate. Când apelăm la scoaterea nervului. Cât de dăunătoare este de fapt această procedură stomatologică
Sursa foto: Pixabay
02 Iul 2020   •   11:34

 Aflăm și de ce este atât de controversat acest subiect dar și ce pacienți nu ar trebui să apeleze la această procedură.

Sunt situații unde scoaterea nervului este obligatorie

- carii mari
- inflamații pulpare
- infecții 

Nervul afectat trebuie scos! Partea controversată apare atunci când scoatem nervii în scopuri protetice, să acoprim dinții cu coroane. Aici sunt situații diferite. La tineri evităm să facem aceste proceduri. La dinții integri pe care îi acoperim cu corone sau fațete nu scoatem nervul. Totuși sunt situații în care aparent dintele este integru dar are probleme paodontale, sau sensibilitate mare la rece. În aceste cazuri, vrei să ai o restaurare, un zâmber frumos care să nu facă probleme, nervul trebuie scos.  

Care este rolul nervului. Atenție, scoaterea acestuia nu este atât de gravă precum ai crede

Rolul important al nervului este în mometul formării dinților, după care acesta joacă un rol de sensibilitate. Nu însemnă că dacă ascos nervul nu există în jurul rădăcinii alte filamente care preiau aceste funcții. Așadar sunt situații în care scoaterea nervului este chiar benefică. 

Dintele nu se înegrește dacă nu avem mai avem nervul. La ora actuală tehnologia este complet schimbată față de ceea ce știam noi. Acum nu mai avem pigmenți care să coloreze dintele, deci asta nu se va mai înnegri.  

Sfat de Sănătate. Când apelăm la scoaterea nervului. Cât de dăunătoare este defapt această procedură stomatologică

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate nerv stomatologie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close