Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când devin palpitaţiile periculoase pentru sănătatea noastră

Sfat de sănătate. Când devin palpitaţiile periculoase pentru sănătatea noastră

03 Oct 2019   •   10:33
Sfat de sănătate. Când devin palpitaţiile periculoase pentru sănătatea noastră

Cu toții avem palpitații din când în când fie pe fond de stres, anxietate sau din cauza excesului de cafea ori alcool.

Cardiologul Silviu Dumitrescu a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, când e cazul să ne îngrijorăm din cauza ritmului cardiac exagerat, dar și ce ar trebui să facem pentru o inimă sănătoasă în fiecare zi.

''Ce sunt palpitaţiile? Le-aş defini ca o percepere în mod neplăcut a ritmului cardiac. O persoană care are tahicardie sinusală, adică iuţirea rimului normal al inimii, poate să vină la medic, uneori chiar în toiul nopţii să se plângă de palpitaţii. Uneori, palpitaţiile pot demasca aritmii serioase care pot fi ameninţătoare de viaţă.

Palpitaţiile nu apar de obicei din senin. Există mulţi factori care pot declanşa tahicardia şi tulburările de ritm. Un examen, o întâlnire, o situaţie care generează anxietate. Toate acestea duc la tahicardie şi duc la a simţi palpitaţii. Se poate întâmpla ca aceste palpitaţii să apară din senin. În situaţii de genul acesta, cu certitudine palpitaţiile trebuie identificate, trebuie văzut ce tip de tulburare de ritm le generează şi dacă e cazul sau nu, să luăm un tratament'', a explicat dr. Silviu Dumintrescu, medic primar cardiolog.

Ce trebuie să facem să ne protejăm inima, aflaţi din materialul de mai jos.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close