Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când devine febra periculoasă și cum luăm temperatura corect

Sfat de sănătate. Când devine febra periculoasă și cum luăm temperatura corect

28 Dec 2018   •   09:30
Sfat de sănătate. Când devine febra periculoasă și cum luăm temperatura corect
Sursa foto: foto- Pexels

Medicul pediatru Valeria Herdea a explicat la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” când ar trebui să ne îngrijorăm din cauza febrei la copii, cum reușim să o combatem și cum măsurăm temperatura în mod corect. 

Când e febra periculoasă și când trebuie să mergem la medic?

„Febra reprezintă un mecanism de apărare al organismului pe care noi îl dezvoltăm atunci când ne întâlnim cu diverși microbi, viruși din mediul ambiant. Liniile noastre de apărare se trezesc și încep să acționeze atunci când se întâlnesc cu un inamic. E un lucru bun, înseamnă că avem imunitate. 

Febra până în 38 e în regulă. După ce depășim 38 și mergem spre 39 apare problema. Nu e bine să lăsăm un copil să stea mai mult de o oră cu febră de peste 38. 

Cum luăm temeratura corect

„Din punct de vedere medical, temperatura centrală este cea rectală. Dacă dorim să respectăm diverse criterii, va trebui să avem un termometru pe care doar pacientul respectiv îl utilizează. Există și alte tipuri de termometre care pot măsura temperatura intracuricular sau la nivelul frunții”. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close