Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli

Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli

28 Mai 2019   •   09:13
Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Când vorbim despre sezonul cald, ne gândim și la debutul alergiilor sezoniere. Cum se manifestă alergiile și cum le tratăm ne-a explicat la „Sfat de Sănătate” medicul Roxana Sfrenț-Cornățeanu. 

„Chiar acum suntem pe sfârșitul sezonului polenic al așa-numiților arbori timpurii. Aceștia includ mesteacănul, arinul, alunul, stejarul, dar cel care are polenul cu alergenicitatea cea mai mare e mesteacănul. 

Manifestările sunt oarecum similare pentru alergii și răceli. Amândouă vor avea obstrucție nazală, diferența dintre ele e că dacă la rinita alergică secreția e apoasă, în răceală secreția devine mai abundentă. 

Alt semn ar fi acela că la rinita alergică apare strănutul și e repetat. De asemenea, o altă caracteristică pentru rinita alergică e pruritul sau mâncărimea. Ne mănâncă nasul sau ochii. Puțini știu că pot exista mâncărimi chiar și la nivelul gurii. 

O răceală se vindecă cam într-o săptămână. O rinită, chiar dacă e tratată cu medicamente, nu se va vindeca. În principiu, simptomele durează atâta timp cât organismul are contact cu alergenul respectiv, adică cu polenul”. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close