Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli

Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli

Sfat de sănătate. Care e diferența dintre alergiile sezoniere și răceli
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Mai 2019   •   09:13

Când vorbim despre sezonul cald, ne gândim și la debutul alergiilor sezoniere. Cum se manifestă alergiile și cum le tratăm ne-a explicat la „Sfat de Sănătate” medicul Roxana Sfrenț-Cornățeanu. 

„Chiar acum suntem pe sfârșitul sezonului polenic al așa-numiților arbori timpurii. Aceștia includ mesteacănul, arinul, alunul, stejarul, dar cel care are polenul cu alergenicitatea cea mai mare e mesteacănul. 

Manifestările sunt oarecum similare pentru alergii și răceli. Amândouă vor avea obstrucție nazală, diferența dintre ele e că dacă la rinita alergică secreția e apoasă, în răceală secreția devine mai abundentă. 

Alt semn ar fi acela că la rinita alergică apare strănutul și e repetat. De asemenea, o altă caracteristică pentru rinita alergică e pruritul sau mâncărimea. Ne mănâncă nasul sau ochii. Puțini știu că pot exista mâncărimi chiar și la nivelul gurii. 

O răceală se vindecă cam într-o săptămână. O rinită, chiar dacă e tratată cu medicamente, nu se va vindeca. În principiu, simptomele durează atâta timp cât organismul are contact cu alergenul respectiv, adică cu polenul”. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close